INFOA PALOISTAMME

Kysymyksiä & vastauksia
palakoruistamme

Mikä on palakoru?

Palakorut koostuu yksittäisistä paloista, jotka muodostavat yhteen yhdistettynä korun. Koottavia koruja löytyy rannekoruina, nilkkakoruina, kaulakoruina sekä avaimenperinä. Paloja voi vaihdella mielen, tyylin ja juhlan mukaan.

Sopivatko palaset kaikkiin rannekkeisiin, esim. Nomination- rannekkeeseeni?

Kyllä sopivat. Kaikki mallistomme palaset ovat yhteensopivia keskenään ja ovat Nomination Classic- yhteensopivia. Poikkeuksena on ainoastaan mallistomme "BIG 13mm- palat" jotka ovat ainoastaan Nomination Big- yhteensopivia.

Mistä korut on valmistettu?

Kaikki korupalamme on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja koristeet ovat kullattuja, emaloituja, luonnonkiviä tai koristekiviä. 

Onko rannekkeita eri pituisia?

Palakorurannekkeemme ovat kaikki reilun pitkiä, 18 palan mittaisia (käy useimpiin aikuisten ranteisiin). Kaikki palat ovat joustavia ja siksi ranneke on helppo laittaa / poistaa kädestä. Rannekoru sopii niin lapsille kuin aikuisille ja korun pituus on helposti itse säädettävissä. Ylimääräiset palat voi säästää myöhempää käyttöä varten tai käyttää muissa koruissa, esim. avaimenperissämme.

Miten poistan / lisään paloja rannekkeeseen?

Korupalaset on yksinkertaista ja helppoa vaihtaa itse. Mallistossamme on myös työkaluja helpottamaan korujen vaihtoa, sillä onnistuu kaikki nakkisormisetkin :D)  Toki kokoamme maksutta korupalat valmiiksi asiakkaan pyynnöstä. Korupalat yhdistyvät toisiinsa näin:

Mistä korut tulevat?

Tuomme maahan palat useammalta eri valmistajalta Euroopasta ja USA:sta. Osan korupaloista suunnittelemme sekä valmistamme itse :)

Kuinka nopeasti saan tilaamani korut?

Maksun näkyessä tilillämme, postitamme tilauksen 1-5 arkipäivän kuluessa. Toivoessasi kiireellistä toimitusta, mainitse siitä ostoskorin toimituskommenttiin ja teemme parhaamme, jotta saamme tilauksesi viipymättä matkaan. Omalla valokuvalla tai omalla kaiverruksella valmistettavien korupalojen valmistusaika on n.10 päivää.

Onko koruilla takuuta?

Kaikilla koruillamme on 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Korun tulee olla käyttämätön. Erillistä takuuta koruilla ei ole, toki kuitenkin korvaamme pian käyttöön oton jälkeen vioittuneen korun.

Valokuvallisille korupaloille myönnämme 2kk takuun.

Onko erityishuomioitavaa?

Käsittele koruja kuten muitakin koruja. Suojele kosteudelta ja kovilta iskuilta. Muista varoa korua myös pukiessa ettei koristeet revi vaatteita tai vaatteet revi koristeita.

Korut eivät kestä kovia iskuja tai tärähdyksiä. Iskut heikentävät niihin kiinnitettyä koristeosaa, joka on golvattu kiinni teräkseen. Kannattaa siis huolehtia esim. poistaessasi ranneketta ranteesta, ettei tipauta korua pöydälle tms, jolloin tärähdys voi heikentää koristeen kiinnitystä.

Sisältävätkö korut nikkeliä?

Kaikki palakorumme on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja korut ovat nikkelitestattuja. Periaatteessa korukäyttöön myytävä ruostumaton teräs (L316) täyttää nikkelin liukenemisen suhteen EU-vaatimukset vaikka sisältääkin nikkeliä. Se on monelle täysin uusi uutinen, että ruostumaton teräs sisältää nikkeliä, vaikka pieniä määriä ovatkin, niin sisältää kuitenkin. Täysin nikkelitöntä ruostumatonta terästä ei ole olemassakaan.
Yleensä ruostumaton teräs ei aiheuta allergiaa, vaikka sisältääkin nikkeliä. Kromi seosaine teräsmassassa estää nikkelin liukenemisen. Samaa laatua ovat myös mm. kaikki keittiökamppeet. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut palakorut eivät aiheuta allergiavaaraa. Poikkeuksena kuitenkin on, jos käyttäjä hikoilee tai käyttäjän hiessä on niin paljon suoloja, että hiki pystyy aiheuttamaan korroosion ruostumattomaan teräkseen ja irrottamaan siitä herkistäviä metalleja.
Myös UUSI koru voi alussa allergisoida. Hieman nikkeliä liukenee aina alkukäytössä, joten hyvin allergiset saattavat saada oireita. Se että nikkeliä liukenee vain vähän johtuu siitä, että ruostumatonteräs sisältää paljon kromia joka hapettuu nopeasti ja muodostaa teräksen pintaan suojaavan oksidikerroksen. Lisäinfoa ruostumattomasta teräksestä ja allergiasta löydät Wikipediasta.

Jos koruistamme herää vielä kysyttävää, vastaamme niihin mielellämme.

 

 

Tässä tuoteryhmässä ei ole tällä hetkellä tuotteita.